In de klas

Maak je eigen schoonmaakmiddel

Welke schoonmaakmiddelen zijn nu echt nodig? En kan dat ook zonder al deze chemicaliën? Lees hier hoe je zelf schoonmaakmiddelen maakt.

ingredienten_klein

Start een eigen wormenbak

Composteer in de klas jullie eigen groenafval in een wormenbak en ervaar hoe oude schillen in een paar maanden transformeren tot een vruchtbare grond.

wormenbak_kleiner

Food waste

Met behulp van dit lespakket kom je erachter hoe je voedselverspilling tegen gaat. Ontwikkelt door Damn Food Waste voor kinderen van groep 5 tot en met 8.

Schoolplein Beheerkalender

De invulbare beheerkalender van IVN geeft tips en activiteiten voor het (groene) schoolplein. Hang hem op in de klas en ga er maandelijks mee aan de slag.

Gezond Schoolplein

Op een Gezond Schoolplein krijgen kinderen de ruimte om te bewegen en spelen in een uitdagende en groene omgeving. Ook een Gezond Schoolplein? Kijk hier hoe je dit aanpakt.

Illustratie Gezonde Schoolpleinen_wp

Boeren in beeld

Leer over landbouwdieren en hun bouw en gedrag in dit agrarisch lespakket. Ontworpen door zes CAH-studenten voor groep 6/7/8.

boerinbeeld_wp

Buiten de klas

Laat maar Waaien!

Groep 8 leert over windenergie in relatie tot de kringloopeconomie. Samen met studenten van het Nova College (MBO-techniek) en medewerkers van Alliander bouwen ze mee aan een tijdelijk miniwindmolenpark in The Valley in Hoofddorp. Van 27 februari tot en met 9 maart. Je kunt je nog inschrijven met je klas.

Tea Bag Index

Doe met de klas mee aan dit bodemonderzoek van de Universiteit Utrecht. Twee theezakjes, een schepje en drie maanden tijd, meer heb je niet nodig.

Schooldakrevolutie

Steun de Schooldakrevolutie in haar doelstelling dat in 2020 minimaal 50% van alle geschikte schooldaken van zonnepanelen zijn voorzien.

GreenDeal scholen

Er is weer subsidie beschikbaar, die schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs helpt bij het verduurzamen van schoolgebouwen.

Handboek voor wildplukkertjes

Niets te beleven in de herfst? Trek eropuit met het Handboek voor wildplukkertjes, en maak dennennaaldenthee, een weerstation of notenbootje.

Doe mee aan bladeren-onderzoek

De herfst is laat dit jaar, maar nu vallen de bladeren volop. Help met de klas mee met onderzoek aan bladkleur en bladval.

Onderzoekend tuinieren

In het lespakket Onderzoekend tuinieren gaan leerlingen van groep 5 en 6 zelf aan de slag in de tuin, maar leren onderweg nog veel meer over de natuur.

NOT vakbeurs

NOT vakbeurs voor professionals in het KO, PO, VO en MBO is van 24 tot 28 januari.

Tuinvogeltelling voor scholen

Doe als school mee met de Nationale Tuinvogeltelling 2017.

feb

Conferentie Duurzame PABO

Innovatief duurzaam onderwijs met voorbeelden hoe het anders kan en mag! De conferentie is dit jaar in Zwolle. Je kunt je hier inschrijven.

feb

Warmetruiendag

Ga energieverspilling te lijf en vier met de klas Warmetruiendag!

NLdoet 2017

Doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 10 en 11 maart.

Earth Hour

Doe één uur het licht uit voor de aarde.

Landelijke opschoondag

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon en ga aan de slag met afval.

Nationale Vogelweek 2017

Ga van 6 t/m 14 mei 2017 is de Nationale Vogelweek. Doe mee en/of organiseer een activiteit.

Nieuwsbrief

Met onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de mogelijkheden om natuur, milieu en duurzaamheid in de les te gebruiken.
Zie ook ons nieuwsbrievenoverzicht.
Ook de nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan.

Interactief ecosysteem

Dit prachtige interactieve ecosysteem loopt van vloer tot plafond. Niet alleen leerzaam, maar ook leuk!

GroenGelinkt

Met GroenGelinkt zoek je naar lessen, activiteiten en locaties bij jou in de buurt. Selecteer op onderwijsniveau, thema, werkvorm en/of postcode.