In de klas

Water in extreme milieus

Een inleiding en verdieping van de rol van water in het leven van plant, mens en dier. Voor leerlingen in de onderbouw van havo/vwo.

Water_in_extreme_milieus_348x231

Eco-logic projecten in de klas

De verbinding laat jongeren meedenken over problemen en oplossingen op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Eco-logic_De Verbinding-_348x231_wp

Low Car Diet

Laat leerlingen oplossingen bedenken voor duurzaam vervoer. Ter inspiratie bekijken ze de resultaten van het Low Car Diet programma van Urgenda.

Toolkit Energie Transitie

Ga met je klas aan de slag met het thema klimaat en energie en gebruik de toolkit Energie Transitie van Greenpeace. Leerlingen nemen de maatregelen van hun gemeente kritisch onder de loep.

De economie moet veranderen?

Bekijk de documentaire Real Value met de klas en bespreek hoe de economie kan of moet veranderen om de wereld meer duurzaam te maken.

Energie [r]evolutie in de klas

In dit simulatiespel kijken leerlingen naar klimaatverandering vanuit de ogen van de overheid, milieuorganisatie, energiemaatschappij of consument. Check de vmbo-versie.

Buiten de klas

GreenDeal scholen

De overheid stelt weer subsidie beschikbaar voor gezonde en duurzame schoolgebouwen. Vraag de subsidie hier aan.

green-deal-scholen-348x231

Doe mee met de schooldakrevolutie

Zorgt jouw school ervoor dat in 2050 meer dan 50% van alle scholen zonnepanelen op het dak hebben? Doe mee met de schooldakrevolutie.

schooldakrevolutie_348x231

De schijf van vijf

Er wordt veel gevlogd over gezonde en duurzame voeding. Er wordt hierover ook veel onzin verkocht. Bekijk ZML waarin Arjen Lubach de vloer aanveegt met dieëtgoeroe’s.

Nieuwe smartphone-standaard?

Bespreek met de klas welke verhalen er schuilgaan achter smartphones en hoe ze duurzamer geproduceerd kunnen worden. Het project Fairphone is zo’n voorbeeld.

Google science fair oplossingen

De oceaan wordt steeds zuurder, wat gevaarlijk is voor schelpdieren. De 13-jarige Isabella O’Brien bracht een oplossing. Volg nieuwe ideeën op de voet. 11 augustus zijn de finalisten bekend.

Wat betekent Brexit voor natuur en milieu?

Ruim veertig jaar aan onderlinge afspraken over natuur, milieu en duurzaamheid met onze buren staan op losse schroeven. Lees het artikel van Naturetoday over de gevolgen van Brexit.

Brexit gevolgen natuur en milieu_348x231_wp

NOT vakbeurs

NOT vakbeurs voor professionals in het KO, PO, VO en MBO is van 24 tot 28 januari.

Nationale Tuinvogeltelling

Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling 2017 op 28 en 29 januari.

NLdoet 2017

Doe mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland op 10 en 11 maart.

Earth Hour

Doe één uur het licht uit voor de aarde.

GLOBE dag

Wetenschappers vertellen hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Nationale Vogelweek 2017

Ga van 6 t/m 14 mei 2017 is de Nationale Vogelweek. Doe mee en/of organiseer een activiteit.

jun

NIBI-conferentie voor het VMBO

Op 9 en 10 juni is de 4e biologieconferentie voor het VMBO, dit jaar in het thema Sporten en beweging.

Zee-leven

Hoe ziet het zee-leven er uit op 6 kilometer diepte? Het leven in Mariana Trench.

GroenGelinkt

Met GroenGelinkt zoek je naar lessen, activiteiten en locaties bij jou in de buurt. Selecteer op onderwijsniveau, thema, werkvorm en/of postcode.